Fabians Logo

Fabians Logo

mandag 3. januar 2011

Genial gave til barn - Ikeakjøkken

Fabian er som gutter flest, mest intressert i  å leke med biler. Bilinteressenen har han nå dyrket i snart to år, så vi fant ut det var på tide å differensiere interessene hans.

For å øke hans spekter på leker tenkte vi på hva han trives med i hverdagen. Han elsker å hjelpe til på kjøkkenet, så hvorfor ikke undersøke om det er mulig å få til et lite kjøkken?! Så tenkt så gjort.

Det er mange lekekjøkken på markedet. Fisher price har sitt, OBH Nordica har sitt, Brio har sitt... etc. Etter å ha tittet og fundert, fant vi ut at vi ønsker å investere i et kvalitetskjøkken som tåler litt juling. Gutter er jo litt hardhendte og ettersom prisen på disse varene er noenlunde like (les like DYRE) falt vi lett for ikeakjøkken for barn. I tillegg er designet lekkert. Det ser ut som et ordentlig kjøkken og under monteringen fant vi også ut at det er laget av samme materiale som et vanlig ikeakjøkken.

For de som kjenner ikea leveres selvfølgelig kjøkkenet flatpakket. Det veide hele 15 kg flatpakket og det består av ca tusen deler med skruer, plater og diverse dingser. Monteringstiden med hjelp av Kidn på 1,5 år er ca en hel ettermiddag. Dette var en suksessprosjekt der Fabian fikk prøve seg på både skruing, hammring etc. Montøren som bestod av mor i huset, har en forkjærlighet for skruing og ikeamøbler.

Ikea har veldig gode instruksjonsmanualer for montering og det er ytterst sjeldent at det mangler noe i pakkene. Her er det bare å følge trinn for trinn.

Resultatet er virkelig helt fantastisk. Et slitesterkt kjøkken for barn. Samenlignet med plastikkjøkken av andre merker, går ikea frem i våre øyne som det beste valget.

For å krydre på med innhold i kjøkkenet til gutten, var det bare å handle inn små kommer og kar. Ikea har små stekepanner til 19 kr stykk samt små kasseroller til rundt 30 kr. Resten av innholdet er plastikktallerken tidligere brukt til barnemat, samt små kaffekopper og krus i keramikk.

Fabian er kjempefornøyd med gaven sin og har endelig begynt å leke med andre leker enn bare bil.
Dette er derfor en investering i en gave som vi varmt kan anbefale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar